Najbolj enostaven in praktičen je Google Docs, kot alternativa Wordu, deluje preko spletnega brskalnika, prednost je da lahko dokument delite z ostalimi in ga tudi hkrati urejate, vse spremembe se vidijo v Dnevniku sprememb. Google Sheets nadomesti Excel, Google Slides pa Powerpoint

Hkratno urejanje dokumentov?

Gotovo se spomnite scenarija, ko ste urejali dokument, in verzijo poslali po elektronski pošti. Potem vam je sodelavec dopisal spremembe, če je bil toliko dovzeten da je označil sledenje sprememb je super, če ne pa ste se zgubili v iskanju sprememb. Poimenovanje je potem šlo nekako tako: predstavitev_v1.doc, predstavitev_v2_ popravljena.doc, predstavitev_v3_koncna_caka_potrditev.doc, …

Vse te težave lahko reši Google paket Google Docs/Sheets/Slides.

Kaj omogoča Google Docs?

Google Docs omogoča uvoz dokumentov iz Worda, pri tem se včasih lahko zgodi, da se nekaj oblikovanja spremeni in je potrebno ročno popraviti spremembe. Sicer pa omogoča urejanje dokumentov enako to Word, le da deluje direktno iz spletnega brskalnika.

Kaj omogoča Google Sheets?

Google Sheets je namenjen urejanju preglednic oz Excelovih datotek. Sicer ponuja relativno osnoven nabor ampak prav gotovo bo zadostoval za večino poslovnih uporabnikov. Omogoča izračune, izdelavo grafov, poročil, izvoz dokumentov in deljenje preko spleta ter seveda hkratno urejanje.

Kaj omogoča Google Slides?

Zadnji v paketu je seveda Google Slides, ki pa nadomesti Powerpoint in je namenjen izdelavi predstavitev. Uvozi se lahko tudi pptx datoteke in s tem zagotovi urejanje preko spleta.

Super alternativa Google Slides je med drugim tudi: https://prezi.com/


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja