Pojavlja se dosti dvomov in strahu kaj bo delo od doma potegnilo za seboj? Gre seveda za ukrepe na katera podjetja niso pripravljena, ker se s problematiko nikoli niso razmišljala. Delo v IT podjetjih že več kot 15 let omogoča delo od doma, je pa res, da je IT posebna panoga.

Vseeno želimo v članku izpostaviti seznam delovnih mest oz. oddelkov za katere lahko brez večjih težav uredite delo od doma.

Delovna mesta na katerih lahko že jutri pričnete delo od doma

  • IT in podpora – to je prav gotovo najbolj očiten segment zaposlenih, ki z delom od doma ne bo imel večjih težav, problem, ki se lahkoo pojavi je oddaljeni dostop do sistemov, ki so vezani na fizičen dostop iz lokacije podjetja, v tem članku je opisanih nekaj rešitev.
  • marketing – gre za drugi segment, ki po našem mnenju nebi smel imeti težav dela od doma, potrebo po brainstormingu in skupni komunikaciji lahko nadomestite z uporabo orodij za skupinsko komuniciranje.
  • finance in kontroling – primer kadra, kjer gre večinoma za pisarniško delo, ki se ga lahko prav tako izvaja od doma, verjetno bo potrebno nekaj iznajdljivosti, predvsem pri kolaboracijskemu delu, nekaj rešitev je opisanih v članku Urejanje dokumentov in skupno delo.
  • računovodstvo – večina podjetij danes posluje z spletnimi računovodskimi sistemi, tista večja, ki pa imajo namensko programsko opremo za izdajo računov pa lahko prav tako uporabijo rešitve za povezovanje na oddaljene računalnike opisane v tem članku.
  • v splošnem, vsa pisarniška dela, kjer ni potrebe po stiku z ljudmi

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja